HTML

Gondolatok a fotelben

Mindenkivel megesik, hogy néha hülyeségeken kezd el gondolkozni. Velem is. De valamilyen fura, általam nem ismert oknál fogva én ezeket a gondolatokat ki is szeretném adni magamból. Konkrét téma nincs. Lehet ez lesz a vesztem, de az is lehet, hogy ezért olvastok majd. Csóközön!

Utolsó kommentek

Archívum

2012.10.20. 14:49 Fotelbetyár

2. Istenem, és hány elmebeteg rohangál még ebben az országban...

Gyilkosság itt, gyilkosság ott, rablás itt, adóemelés ott. Ugye ismerősek ezek? Ha máshonnan nem, akkor a kertévés esti híradókból biztos.  Ehhez még hozzávehetjük a bulvársajtót is, amit "csak" pár millióan követnek napi rendszerességgel.

A mai bejegyzésemet az az állat ihlette, akiről tegnap hallottam és ma olvastam. Bizonyos M. Rolandról van szó, aki megölte édesanyját és nagyanyját állítólag azért, mert nem sikerült az érettségije (21 évesen). Ezután elment bulizni.

Nem tudom elképzelni, hogy mi visz rá egy embert arra, hogy kezet emeljen a családjára.. azt meg már főleg nem, hogy mi vezet odáig, hogy megölje azokat, akik nevelték és szerették 21 éven keresztül. Elkeserítő és dühítő, hogy ilyen emberek léteznek. Roland nem tudott mit felhozni mentségére. Azt hitte, hogy álmodta, de ez bullshit... ebből is látszik, hogy annyi esze van, mint egy marék lepkének. Vagy azért mondta ezt, mert hülye és jobb nem jutott az eszébe, vagy azért, mert bár az én védő mechanizmusa picit még működött, de megbánta amit tett, szóval nem akarta elkerülni a büntetését sem. Erre utal, hogy nem nagyon menekült a rendőr elől, amikor az felismerte és szóba elegyedett vele.

Nézzük, miért történt a tragédia. Az egész veszekedéssel kezdődött. A gyerek érettségizett volna, ha elment volna. Hogy miért nem ment el? Gondolom nem tanult rá, és esélyét sem látta, hogy átmegy. Aztán édesanyja adott neki pénzt nyelvtanfolyamra (ami szerintem hülyeség volt... én nem adnék pénzt neki, inkább magam intézném a beiratkozást, ha tudom, milyen felelőtlen a gyerekem), de nem ment el arra sem.

El tudom képzelni, hogy milyen veszekedés lehetett ebből. Valószínűleg végső elkeseredésében már olyanokat is mondott anyuka, amiket nem akart volna. Plusz úgy néz ki a nagymama is becsatlakozott, szóval 2 vs 1 helyzet alakult ki. Sarokba szorították a vadat, és ő csak abban látta a menekülés egyetlen módját, ha megöli üldözőit. Nem hinném, hogy ez hirtelen felindulásból történt, hiszen Machetét és döngölőkalapácsot használt a gyilkosságra. Akárhogy is nézzük, egyik sem egy átlagos háztartási kellék. Tehát ezek szerint elmenekült a vita helyszínéről, magához vette a fegyvereit és visszament bosszút állni. Azt, hogy magát a gyilkosságot alapból tervezte, vagy csak a fegyverek láttán provokálta ki a két családtag, nem tudom. Egyik helyzet sem jobb a másiknál.

Mivel bevallotta tették, elképzelhető, hogy 20-30 évet a börtönben tölt ezek után (az adófizetők pénzén.. de ez megint más téma), ami nem lesz valami kellemes. Arról már hallottam, hogy a gyermekmolesztálókat és a szexuális erőszak miatt bekerült embereket különösen szeretik kínozni odabent. De szerintem ezen az alapon a családirtóknak sem jár különb szolgáltatás. Nem csodálkoznék, ha hamarosan arról jönne hír, hogy végzett magával a fiatalember.

A bejegyzés címét az egyik facebookos hozzászólás ihlette. Képes valaki meglepődni még azon, hogy ennyi őrült rohangál az utcán? Most a világot hagyjuk ki a buliból, maradjunk itthon. Magyarországon nagyon sok a borúlátó ember, sok stressz ér minket, összeroppanunk a kormányunk őrültjei által kiszabott újabb terhek alatt, elkeseredünk a munkahelyek hiánya miatt, a bér kevés, a rezsi sok, a gyereknek ruha kell, a gyereknek ENNI KELL. De menjünk még tovább... nincs a fejünk felett fedél, a lakásunkat a bank birtokolja félig, ha nem fizetünk, akkor egészen. Nincs biztos jövőképünk. Ha valaki egy kicsit belegondol ebbe, az joggal őrül meg, a félelem ide vezet. Ez az egyik véglete a dolognak.

A másik az, hogy olyan buta emberek is léteznek nagyon sokan, akiknek eszébe sem jut a konfliktusokat normálisan intézni. Erőszak.. az mindent megold. Gyilkosság, nem lesz vele több baj. Beszélgetni? Azt csinálni, amit ajánlanak? Segítséget kérni és közösen talpra állni? Ugyan már az túl idő- és erőforrás igényes feladat.. amíg arra megy ki az új oktatási rendszer, hogy elbutítsa az embereket, addig ez nem fog változni. (és milyen érdekes, hogy ez a második bejegyzésem és megint az oktatási rendszert okolom valamiért, pedig nem erről szólna a blog)

Ui.: Még mielőtt bárki szívére veszi a "kormányunk őrültjei" kifejezést, ne tegye! Nem politizálni akarok (Isten ments, a politika olyan, mint a hit, nem lehet vitát nyerni a témában), de néha annyira egyértelmű, hogy átgondolatlan, logikátlan lépéseket tesznek odafent, hogy ezt nem lehet másképpen felfogni. 

Szólj hozzá!

Címkék: család rtl blikk hvg gyilkosság kalapács őrültek machete


A bejegyzés trackback címe:

https://fotelfajter.blog.hu/api/trackback/id/tr364859502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása